ELBE förvärvar AWAL Concept

Roger Johansson, Vd och delägare i Elbe utvecklar:

Elbes köp av Awal stärker vårt erbjudande inom kassazonen och med detta kommer vi gemensamt att ha marknadens bredaste portfölj för densamma. Vi får dessutom stora övriga synergieffekter och säkrar svenska arbetstillfällen med en fortsatt utveckling av vår organisation i Norden. Entreprenörinvests engagemang och stöd i denna affär gör att vi tillsammans ser fram emot en fortsatt mycket spännande tillväxtresa. Efter sammanslagning har det nya bolaget en omsättning på ca 140 mkr och ca 55 anställda.

Michael Johansson, VD och delägare i Awal Concept AB:
Med denna affär får bolagen en otroligt stark plattform med en komplett lösning på den nordiska marknaden för display och kassa-zon. I år fyller Awal 50 år och vi är otroligt stolta över den resan jag, tillsammans med mina medarbetare gjort de senaste tre åren på Awal. Det har hela tiden varit högt upp på önskelistan att hitta en lokal köpare som möjliggör för våra anställda att vara kvar i Hillerstorp, som står för en fantastisk entreprenörsanda och stark tradition inom företagande.

Entreprenörinvest är otroligt glada över att två väletablerade aktörer i branschen nu kommer kunna samverka och bli ett otroligt starkt team som accelererar den affärsplan vi antog i samband med förvärvet av Elbe.

Tillträde sker 30 juni 2023.

ELBE förvärvar AWAL Concept